A weboldal sütiket alkalmaz a jobb használhatóság és nagyobb felhasználói élmény érdekében. A részletes adatkezelési tájékoztatót ide kattintva, a cookie-szabályzatot ide kattintva érheti el.
Menü

25 éves a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

25 éves a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Az Axis Bentonit Kft. képviseletében a HKIK gazdasági évnyitóján Szántó László vette át a megtisztelő "KORREKT PARTNER" védjegy elismerést.

 

Gazdasági évnyitót tartott 2020.01.16.-án csütörtökön, Gyöngyösön a huszonöt éves Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK).

 

A VAMAV Kft.-nél rendezett eseményen dr. Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket és ismertetett néhány adatot az önkormányzat területfejlesztési munkájáról. Felsorolta, hogy tavaly ipari parkok, iparterületek fejlesztésére tíz pályázat 5,9 milliárd forintot nyert. A helyi gazdaság fejlesztése kiíráson – infrastruktúra jobbítására, helyi termékek piacra juttatására – huszonegy pályázatot támogattak 1,6 milliárd forinttal. A turizmus fejlődését 3,8 milliárd forinttal segítették. Kulcskérdés a munkaerő, a megyei és térségi fejlesztési együttműködésekre 3,5 milliárd forintos keretösszeget szántak. A gazdaság és a dolgozók számára fontos az óvodák és bölcsődék fejlesztése, amelyre első körben 3,4 milliárd forintot ítéltek oda. Megemlítette még a Magyar Falu Programot, amelyben tavaly a megye kistelepülései ötmilliárd forint támogatást kaptak, ennek felét közúti beruházásokra. Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a szervezet szerepéről beszélt, az szerinte meghatározó a cégek életében és a gazdaságban. A vállalkozások számára befolyást és kapcsolati rendszert is jelent a tagság. A kamara kezdeményezésére alakították át a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, a vállalkozások érdekeit szolgáló intézkedések születtek, mint az EKR, az online pénztárgép, az internetes számla. Először fogalmazták meg, hogy nagy kihívás lesz a digitális világ, amelyre reagálni kell.

Mint mondta, a magyar gazdaság helyzete jó, akinek most rosszul ment a vállalkozása, az jobb, ha abbahagyja. Fölsorolta, hogy tíz év alatt milyen előrelépések történtek, így lecsökkent az államháztartás hiánya, lett 850 ezer új munkahely, felével emelkedett az átlagbér, 15 százalékkal csökkent az államadósság, csökkent a munkanélküliség. Vannak persze egyéni kivételek, akiknek rosszabbul megy a sora. Kiemelte, a kamara érte el a hatéves folyamatos minimálbér-emelést is, s a cégek kiadásának csökkentését. Szerinte a vállalati szférának újra van önbecsülése, eredményt, értéket teremtenek. Ma már a vállalkozó nem a tolvaj szinonimája, mint a rendszerváltozás idején, hanem példamutató szereplő.

Kiss Ulrich jezsuita szerzetes, közgazdász a sikerről és a célokról tartott rövid motivációs előadást. Közölte, nem szabad rövid távon gondolkodni, érdemes példát venni a katolikus egyházról, amely kétezer éves start up. Nem a siker elérése a cél, hanem a cél elérése a siker. Érdemes kerülni a középszerűséget.

Dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke a megyei kamara negyedszázados történetét elevenítette föl. Felidézte Gyetvai József és Nagy Levente elnökségét, a mesteravatókat, a megye tízéves gazdasági eredményeit. A megyei kamarának ma a megye gazdaságának 70 százalékát képviselő 608 tagja van, s 15 ezer gazdasági szervezetet regisztrál. Végül a házigazda, Joó Ervin, a VAMAV Kft. ügyvezető igazgatója ismertette a cég tevékenységét és mondott pohárköszöntőt.

 

Újabb 5 vállalkozás részére adhattuk át a Korrekt Partner Védjegy elismerést.

A fotón balról jobbra:

Bajzát Zoltán ügyvezető - Baj-r Épületgépészeti Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., Tóth Gergely ügyvezető - Insight Consulting Kft. - Web&Logo, Tóthné dr. Varga Dorottya tulajdonos - Insight Consulting Kft. - Manooka Kávézó, Besenyei Klára egyéni vállalkozó - Strong by Zumba és Besenyei Borház, Szántó László ügyvezető - AXIS Bentonit Kft., Sándor Béla ügyvezető - Magyar Polgár Kft. - Bori Mami étterme.